joi, 21 august 2008

PORTRET DE VINDECATOR ŞAMANIC: HOWARD G. CHARING.

(articol tradus si postat cu acordul sursei www.shamanism.co.uk, si autorului, Howard G.Charing)


Vindecarea shamanica consista dintr-un corp variat de practici executate de shaman sau de practicant pentru a ajuta sau vindeca o alta persoana . Aceasta este un principiu fundamental al shamanismului , oriunde ar fi acesta practicat . Metodele , uneltele folosite ,simbologia si leacurile variaza de la o cultura la alta si de la o regiune la alta , dar , in principal, vindecarea e o conexiune tripartita intre client, shaman si univers sau spirit . Shamanul are rolul de mediator sau interpret pentru campul universal de constiinta din care cu totii facem parte .

HOWARD G. CHARING -VINDECATOR SHAMANIC . Urmatoarele randuri sunt cuvinte ale lui Howard G. Charing (invitatul nostru care tine workshopurile de vindecare de tip shamanic in Romania) despre el insusi si despre practicile shamanice de vindecare ale sale:

Ma simt foarte privilegiat sa fac o astfel de munca . Sunt norocos sa pot intalni, sa lucrez cu , si sa aduc grupuri sa intalneasca niste shamani si vindecatori extraordinari in Anzi , in jungla amazoniana si in Filipine . Imi face o enorma placere sa fiu martor la evenimente de viata care ii fac pe oameni sa fie mai puternici , mai creativi in viata lor , mai fericiti ,prin corpul de practici shamanice . Fac aceasta munca cu suta la suta efort si pasiune .Multe s-au intamplat de la “intrarea” mea in lumea shamanismului , cu douazeci de ani in urma , ca urmare a unui accident serios ( prabusirea unui lift) care m-a ranit grav si mi-a provocat o NDE .
Prioritatea principala in munca mea shamanica a fost intotdeauna vindecarea . Tin un curs de training de doi ani pentru practicantii Vindecarii Shamanice&Recuperarii Sufletului , impreuna cu Eagle's Wing , si lucrez international ca vindecator shamanic din 1986 . O parte importanta a interesului si muncii mele , care s-a dezvoltat de-a lungul anilor , este Lucrul cu Spiritele Plantelor , iar ca parte a studiilor mele in Amazonul Superior am fost primit ca frate de sange ( Hermano de Sangre ) in lineajul Maestrilor din comunitatea Rio Napo din Peru . In plus , sunt calificat ca Terapeut al Vietilor Anterioare , si Terapeut Pre-natal &Peri -natal . Deasemeni sunt membru-vindecator deplin al Federatiei Nationale a Vindecatorilor Spirituali , Preot ordinat al Ansamblului International al Vindecatorilor Spirituali si a Congregatiilor Servitorilor Pamantului cu baza in Seattle , USA .

SESIUNI INDIVIDUALE.

Lucrez cu clientii fara sa cer nici un fel de informatii sau detalii despre motivul pentru care au venit sa ma vada . Tot ce le cer sa imi spuna este numele lor . De la acest punct , incep sa “citesc” persoana si sa inteleg care ii sunt circumstantele si problemele . Este ca si cum, (metaforic spus) , percepand fire , cel mai mare si mai dominant “fir” este de obicei problema lor principala . Apoi , exprim aceasta perceptie , facand o interpretare , punand perceptia energetica in cuvinte.
Aceasta divinatie initiala continua, urmand firul inapoi in timp , pana la fiecare din evenimentele cu incarcatura emotionala care ii sunt asociate , pana ajungem la sursa problemei , chiar daca aceasta e cu zeci de ani in urma sau chiar atat de indepartata in timp ca insasi conceptia clientului .Din acest loc, discut cu clientul si ne punem de acord cum sa procedez . Nici o lucrare de vindecare nu o fac in nici o situatie , fara o explicatie catre client si fara acordul clientului . In aceasta lucrare nu exista timp linear , ci este ca si cum exista doar un singur moment in timp , in care tot ceea ce s-a intamplat vreodata cuiva inca se mai intampla , si cu aceasta constienta se face ca , corpul energetic uman este in sine o poarta spre o realitate sau camp de constienta mult mai vast si prezinta posibilitatea de a accesa si lucra direct cu sursa fiintei unei persoane , deci , sa lucrez cu clientul la un nivel foarte adanc , puternic si fundamental.

RECUPERAREA SUFLETULUI (SOUL RETRIEVAL)

Recapitularea fortei vitale este corpul de tehnici ce restaureaza sau recapituleaza forta vitala pierduta. Recuperarea Sufletului este una din cele mai bine cunoscute si mai eficiente practici pentru aceasta.
Pentru a intelege cum functioneaza practicile de recapitulare , trebuie sa privim la multidimensionalitatea realitatii si sa ne indepartam de perspectiva liniara , secventiala . Din aceasta perspectiva extinsa , orice s-a intamplat vreodata , oricui , oriunde , inca se mai intampla “undeva” . Daca un eveniment traumatic s-a intamplat unei persoane cu zece, douazeci si asa mai departe de ani in urma , pentru acea persoana inca inca se mai intampla , si m-as aventura sa spun ca influenteaza in continuare viata persoanei.
Shamanismul nu se blocheaza in trecut ; exista doar aceasta vasta si minunata si in permanenta miscare clipa de ACUM , unde nu exista separat trecut, prezent , viitor . Pentru un practicant este posibil sa calatoreasca si sa se miste in afara timpului liniar pentru a ajunge in acel loc in care acel eveniment energetic inca se intampla pentru acea persoana , sa gaseasca si sa aduca inapoi forta vitala a acelei persoane care este blocata in acel eveniment energetic , iar cand acest lucru se intampla , poate incepe cu adevarat vindecarea terapeutica a acelui eveniment si a consecintelor sale.
Pierderea fortei vitale e cunoscuta ca pierdere de suflet , si poate avea loc cand suferim o trauma , avem un accident , sau trecem prin schimburi emotionale puternice cu cineva iubit , ne despartim de un partener , ne moare cineva apropiat , sau trecem prin perioade dificile.Cand trecem printr-o trauma severa , in mod obisnuit o parte a naturii noastre vitale pleaca , pentru ca noi sa putem supravietui evenimentului ce ni se intampla . Este un mod al trupului si al constiintei noastre de a supravietui traumei .Problemele apar cand acele parti sau fragmente de suflet nu se intorc . Poate ca ele nu doresc sa se intoarca , sau poate ca nu sunt in stare sa se intoarca , datorita naturii traumei .Simptomele pierderii de suflet sunt variate . O boala cronica poate fi simptom de pierdere a sufletului . Aceasta e in legatura directa cu Puterea Personala . Din punct de vedere shamanic , puterea personala si mentinerea sanatatii merg mana in mana , daca trupul e puternic (power-full in engleza inseamna literal”plin de putere”), atunci nu exista loc liber pentru boala , care e deseori privita ca o forta invaziva externa.

In practica mea, am lucrat cu multi oameni care au actionat considerabil asupra traumei originale , dar erau inca blocati in ea . Una din diferentele dintre Recuperarea Sufletului si unele din metodele moderne ale psihologiei vestice este ca Recuperarea Sufletului se concentreaza pe reintoarcerea si integrarea fortei vitale pierdute mai degraba decat pe trauma originala in sine . Asa cum o vad eu , Recuperarea Sufletului si terapia lucreaza foarte bine impreuna , cea mai buna formula fiind intai o recapitulare a fortei vitale pierdute , urmata de un demers terapeutic care sa ajute persoana de-a lungul procesului de lucru cu sentimentele eliberate si cu energia emotionala ce poate deveni inconfortabila si chiar brutala cu persoana in cauza . Aceasta eliberare de sentimente si experimentarea de emotii ce ii urmeaza sunt parte fundamentala a intregului proces de vindecare , si nu pot sublinia suficient de mult acest fapt.
Acest proces de vindecare duce la ceea ce eu numesc unificarea fortei vitale , cand persoana se poate misca mai departe in propria viata fara a mai fi ancorata in trecut , si traind o viata de creativitate si productivitate.

VINDECAREA PRIN EXTRACTIE A ENERGIILOR NEGATIVE ( EXTRACTION MEDICINE )

Acest corp de tehnici se adreseaza bolii ca “forta externa invaziva “ in interiorul campului energetic uman . Am darul de a percepe si discerne aceste forte intruzive , fie ele boli fizice ori influente externe negative in viata clientului . Lucrez cu uneltele mele shamanice , tipic obiecte naturale ca pietre si pene , pentru a dobandi o intelegere a naturii si cauzei problemei si pentru a-i “extrage” matricea energetica sau pentru a taia legatura dintre client si o forta externa negativa care ii cauzeaza necazuri .Deasemeni , pentru ca am invatat de la vindecatorii filipinezi chirurgia cu mainile goale , pot aplica si aceste tehnici, la nivel energetic.

DIVINATIA SHAMANICA

O parte a sesiunii individuale este munca de divinatie . Aceasta nu este “ghicire”, ci e un drum spre o intelegere mai adanca a evenimentelor si influentelor ce inconjura o persoana sau o situatie.
Divinatia e la fel de veche ca insasi umanitatea , dar din pacate in majoritatea societatii de tip vestic a fost privita ca fiind ceva primitiv, irational si tinand de superstitie .Divinatia este pur si simplu un mod de a revela adevarul .Practicantul reveleaza sau descopera clientului adevaruri ascunse despre client sau despre circumstantele lui inconjuratoare .In societatile din afara Vestului , divinatia continua sa joace un rol important , aratand ceea ce e ascuns, usurand anxietatea , si ajutand la adaptarea la circumstante dificile care cer implementarea unor decizii dificile.
In divinatie , rolul shamanului este de mediator sau “om de mijloc”.
Shamanul, explorand si ajungand la citirea si interpretarea initiala , permite celui ce cauta aceasta informatie sa evite proiectarea dorintelor personale care ar putea interfera , daca situatia are incarcatura emotionala.
Mai multe articole despre subiecte de shamanism si vindecare shamanica gasiti la adresa de web: www.shamanism.co.uk (in limba engleza) si www.nierika.ro (in romana)




Niciun comentariu: