joi, 28 august 2008

Nikolay Oorzhak si vindecarea prin cantec

Renumitul shaman din Tuva , Nikolay Oorzhak , va veni in Romania la invitatia noastra . Detalii , in curand !

Persoanele interesate de a participa la primul seminar de baza al lui Nikolay Oorzhak in Romania sunt rugate sa ne contacteze la e-mail aurelmocanu@yahoo.com si/sau seminarii_nierika@yahoo.com .
Costul estimativ al participarii : 175 Euro / persoana
Data seminarului : sfarsitul lui octombrie- inceputul lui noiembrie , ( vom reveni curand cu data exacta )
Locatia : Bucuresti
Programul exact al vizitei : in curand

Multumim Simonei Rosut pentru traducerea materialului de mai jos

Seminar:

Un-Hun® - Cântatul shamanic din gât ( throatsinging ) pentru vindecare şi dezvoltare personală

Un-Hun® - Sunetul Soarelui – este un sunet puternic, de bază, al sistemului de dezvoltare spirituală, de ameliorare a sănătăţii şi întinerire. A fost dezvoltat de către Nikolay Oorzhak, un shaman Tuvan care a moştenit acest dar, el este maestru al cântatului din gât şi a acumulat în timp o experienţă personală , bazată pe o veche tradiţie shamanică şi adaptată pentru lumea vestică de studentul şi managerul său Dr. Vladislav Matrenitsky.

Nivelul 1 – Experienţa energiei (Cunoaşterea cu puterea sufletului)

La acest nivel participanţii învaţă sunetele de bază Khoomei – respectiv khoomei, kargyraa, sygyt. Aceste sunete activează puterile primordiale ale sufletului uman şi trezesc sursa energiei vieţii, făcându-ne capabili să percepem sunetele cele mai joase. Activarea acestor surse – centre de energie, cunoscute din tradiţia indiana ca chakre – conduce la refacerea energiei în organele corespunzătoare acestora, hrănite de chakre.
Folosind o respiraţie specială şi practicând cele nouă sunete vindecătoare, veţi învăţa să vă controlaţi puterea interioară şi să vă ascultaţi corpul, să luptaţi cu boala şi să gestionaţi mai bine emoţiile pozitive şi negative.

Prin intermediul sunetelor Khoomei se obţine baza pentru o viaţă sănătoasă şi spirituală. Sunetul, se transformă în energie, conducând la extinderea minţii şi creând condiţiile iniţiale ale contactului cu spiritele Puterii Cereşti.

Workshop-ul este în cea mai mare parte practic şi constă în proporţie de 80% în diferite exerciţii pentru dezvoltarea vocii, energiei şi corpului. Este indicat pentru oricine este interesat de o bună sănătate şi progres spiritual. Participanţii vor învăţa filozofia de bază a folosirii sunetelor în shamanism, modul în care este văzut sufletul, spiritul şi mentalul uman în mod tradiţional , şi relaţia lor cu Spiritul Universului şi a naturii.
Vi se vor da tehnicile sunetului pentru :

- deschiderea celor 9 centri de energie ai corpului,
- curăţarea energiilor negative ( a bolilor) din corp, normalizarea funcţionării organelor interne,
- extinderea puterii spiritului şi dobândirea păcii sufletului,
- îmbunătăţeşte activitatea centrului de energie de la baza coloanei vertebrale fapt care conduce la revenirea sau creşterea energiei sexuale atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei,
- extinderea capacităţii de rezonanţă a nasului şi a coardelor vocale, armonizarea vocii, conduc la un mod de vorbire şi a unui cântat mai eficient şi mai încrezător,
- îmbunătăţeşte funcţionarea muşchilor şi articulaţiilor, sporesc flexibilitatea şi longevitatea .
- se obţine o balanţă stabilă între corp şi spirit , sentimente de tinereţe şi fericire .

Seminarul nu dă doar o învăţătură ci şi o experienţă directă transformaţională a extinderii conştiinţei prin intermediul sunetului. Acesta va avea de asemenea un efect profund de vindecare care poate fi simţit pe parcursul seminarului şi are la bază deschiderea sursei interioare de putere(energie). Pe parcursul acestuia Nikolay va vindeca participanţii în cercul sunetului şi va creşte acest efect printr-o tehnică de respiraţie specială . În final vă va fi prezentat un ritual pentru un grup de vindecare având la bază călătoria shamanică .

La sfârşit, participanţii vor avea în propriul corp un puternic instrument de sunet pentru vindecare şi dezvoltare personală.

2. Seminar: Shamanism şi autovindecare

Seminarul de bază de shamanism al lui Nikolay Oorzhak este în principal pentru armonizarea efectivă a minţii cu trupul (Spirit şi Suflet). Va ajuta la creşterea personală, autovindecare şi autocunoaştere, îmbunătăţeşte mişcarea energiei în corp şi vă apropie de iluminarea spirituală.

Pe parcursul acestui seminar, Nikolay ne face cunoscută filozofia shamanismului Tuvan şi punctul lui de vedere asupra energiei umane, puterea spiritelor Pământului şi Universului , explică natura spiritelor bune şi rele (malefice) , şi cum să le simţim şi să le înţelegem , şi cum conştiinţa care „explodează” conduce la pierderea echilibrului din corp fapt care produce boli. Ne va dezvălui esenţa naturii umane şi ne ajută să ne descoperim pe noi înşine.

Participanţii vor face cunoştinţă cu unele practici rituale, unele calităţi, vor învăţa să folosească tamburina/toba şi efectele sunetului. Pe parcursul ritualului shamanic mintea, spiritul şi sufletul se armonizează, iar corpul se echilibrează. Ca urmare conştiinţa se extinde, sufletul se linişteşte, resursele potenţialului creativ se eliberează şi oamenii devin capabili să îşi schimbe gândirea şi viitorul.

Pe parcursul meditaţiei şi a dansurilor shamanice participanţii îşi vor cunoaşte animalul însoţitor ( animalul de putere ) . De asemenea va fi prezentat şi masajul shamanic pentru spirit şi suflet (masaj cu contact şi non-contact, al corpului, pentru reechilibrarea energetica), precum şi practicile pentru autovindecare, creşterea flexibilităţii corpului şi a energiei sexuale.

3. Concert: “The Sound of Sun”. (Sunetul Soarelui – Un Hun )
Ceremonie shamanică şi vindecare vocală (prin voce)

Nikolay Oorzhak, renumit shaman Tuvan, Maestru a cântatului din gât Khoomei , şi ucenicul său Dr.Vladislav Matrenitsky prezintă moştenirea unică a stepelor şi taigalelor din Siberia sudică – cântatul din gât (overtone-armonice) , prin care interpretul produce două sau trei note – pana la 6 note simultan.

Această artă vocală sacră, folosită împreună cu instrumentele tradiţionale – tungur, igil şi homus, este practicată de secole de către shamanii din Tuva pentru a reface sănătatea şi pentru călătoriile spiritului care ajută pacienţii. Această metodă nu este încă prea familiară sau accesibilă în alte părţi ale lumii, iar această muzică profund spirituală, îşi are rădăcinile în sunetele naturii. Incredibilul şir de sunete vibrante – de la ciripitul păsărilor la mugetul yacului – modifică starea de conştienţă a celor care ascultă şi îi conduce într-o stare de meditaţie vindecătoare. Armonicile suprapuse hipnotice evocă vibraţii joase reverberante în corp şi refac energiile dezechilibrate din organele interne bolnave , începând un proces de recuperare şi refacere.

Fragmente din aprecierile apărute în presă şi pe internet :

"... Sunetul lent al igil-ului şi cunoscutul cântat din gât crează un spaţiu ireal de tonuri. Mă simt purtat undeva departe - poate în stepă, poate într-o pădure de cedrii, sau în munţi? ... Am pierdut sentimentul legăturii cu pământul. Am plutit pe aripile vântului taigalei…."
The Fifth Dimension newspaper

"... Mi-am amintit această seară minunată cu multă bucurie. Acea armonie a Universului s-a aşezat în mine pentru eternitate..."
Screen.ru

"...vocea ţâşneşte din adâncul gâtului cu o putere şi o claritate deosebită, făcându-ne să simţim, naşterea stepei, întinderile nesfârşite de la un orizont la altul, cerul fără sfârşit plin de stele, şi iarba înaltă a stepelor nomade Tuvane care se unduieşte sub bătaia vântului , departe şi sălbatic, oriunde priveşti - vezi zeii măreţi şi străvechi ai nomazilor ..."
The Perekrestok Art-news


4. Ritualul tradiţional Tuvan de comunicare cu spiritele copacilor .
Conectarea cu Spiritele naturii este de o importanţă vitală în tradiţia shamanică. În vremurile păgâne, strămoşii noştri obişnuiau să facă ritualuri asemănătoare, astfel au simţit ei însuşi o parte a naturii. Datorită industrializării tot mai mari, noi nu numai că am pierdut această conexiune cu natura dar e posibil chiar să fi afectat negativ Spiritele protectoare, ca urmare a faptului că le-am neglijat. De aceea astfel de ritualuri sunt foarte importante ca să ne reconecteze cu energia Mamei Pământ, ca să primim ajutorul şi protecţia ei. Pe parcursul ritualului, participanţii vor învăţa cum să intre în contact cu spiritele copacilor ca să se cureţe, să isi liniştească sufletele, să primeasca ajutor în împlinirea viselor . Fiecare participant îşi va face propriul chalama– un dar pentru spirite, care acţionează ca un transmiţător al materializării dorinţelor.
În final, Nikolay Oorzhak va alcatui un grup de vindecare si purificare prin intermediul sunetelor shamanice.
Este necesar ca organizatorii să găsească un loc cu adevărat puternic şi izolat.
Participanţii trebuie să aducă bucăţele colorate de material (alb, albastru, roşu) şi ceva mâncare ca dar pentru spirite.
Puteţi vedea fotografii cu un astfel de ritual făcut în Suedia şi în Norvegia între pozele puse de noi pe site.


5. Sesiuni de vindecare personală , bazate pe ritualurile shamanice tradiţionale:

- Ajutor în probleme de sănătate,
- Ajutor în probleme de familie,
- Ajutor în afaceri,
- Curăţarea vieţii personale de consecinţele negative a acţiunilor noastre greşite şi de acţiunile ostile ale celor din jur.
- Masajul shamanic spiritual (forţă non-contact ).
- Realizarea masajului cu contact în anumite zone ale corpului pentru armonizarea energiei.
- Sesiuni private cu adolescenţii pentru eliberarea emoţiilor negative, atât ereditare cât şi dobândite.
( cei interesati de a beneficia de o sesiune privata cu Nikolay Oorzhak sa ma contacteze din timp la e-mail aurelmocanu@yahoo.com )

6. Conducatorul seminarului :

Nikolay Oorzhak (din Republica Tuva, Rusia) este un shaman care a moştenit acest dar este şi maestru a cântatului "Khoomei" .

Nikolay a luat locul întâi la stilul Kargyraa la primul Festival Internaţional al cântatului tradiţional din gât din (Tuva). A fondat ansamblul "Tuva" şi "Ertinelig Tuva", cu care a realizat turnee internaţionale. Fost preşedinte a societăţii de shamanism din Tuva Tos-Deer" şi participant la mai multe congrese internaţionale de shamanism. Are o experienţă practică ca vindecător la Clinica shamanică centrală din Kyzyl (Tuva), unde şi-a completat munca de cercetare pentru "Practica shamanică combinată cu sunetele vindecătoare".

În 1995 Nikolay a fost invitat în India când a fost sărbătorită a 60-a aniversare a sfinţiei sale Dalai Lama. A primit binecuvântarea acestuia, fapt care i-a permis să îşi mărească abilităţile de vindecare prin cântec.

Pe parcursul anilor de practică , Nikolay Oorzhak şi-a format un sistem unic de vindecare prin sunet, de întinerire şi dezvoltare personală "Un-Hun®" (Sunetul Soarelui), bazat pe străvechile tradiţii shamanice Tuvane ale cântatului din gât. În ultimul timp a ţinut seminarii în diferite oraşe din fosta URSS, din Europa şi SUA, învăţându-i UN-Hun, shamanism, cântatul din gât şi folosind anumite armonici în practica de vindecare şi de dezvoltare personală. Pe parcursul a 6 luni în turneul din SUA, s-a întâlnit cu Dr. Michael Harner, celebrul fondator al Fundaţiei pentru studii shamanice, care a apreciat în mod deosebit abilităţile lui Nikolay. Televiziunea rusă, ucrainiană, germană şi olandeză au realizat programe cu Nikolay.

În prezent , Nikolay are de asemenea o carieră deosebită ca şi cântăreţ şi interpret. Începând de la concerte locale, până la diferite concerte si festivaluri de folclor şi jazz din Rusia, Ucraina şi în străinătate. Performanţele unicului “Cântăreţ shaman” din Tuva, dau audienţei rara şansă de a simţi puterea spirituală a cântatului din gât. De asemenea, Nikolay demonstrează un talent unic de improvizaţii jazzistice şi în prezent el a dezvoltat o nouă direcţie în etno-jazz - un fel de "khoomei-jazz".
Nikolay Oorzhak a imprimat 5 albume audio pe CD .

Vladislav Matrenitsky, M.D., PhD, (Kiev, Ucraina)


Vladislav a fost cercetător principal la Institutul de Gerontologie al Ministerului sănătăţii din Ucraina. Este membru al Scientific and Medical Network (UK) si fondatorul centrului pentru dezvoltare umană "Aum" (www.aum.kiev.ua) din 1991, unde foloseşte metode străvechi şi moderne legate de sunet pentru dezvoltare spirituală şi vindecare.

Vladislav este discipol al lui Nikolay Oorzhak din 2001 şi a realizat cercetări legate de eficacitatea sistemului Un-Hun asupra sănătăţii şi longevităţii. Vladislav este managerul său, translator, co-leader şi co-participant.



Mai multe informaţii, mărturii, articole din presă, audio şi video-clipuri, sunt disponibile pe web pe site:
www.khoomei-shaman.com.

Niciun comentariu: