marți, 11 mai 2010

Vladislav Matrenitsky , M.D., Ph.D

Dr. Vladislav Matrenitsky va susţine un workshop de vindecare prin cântec in Bucureşti , în zilele 5-6 noiembrie 2011 .

Pentru relaţii şi înscrieri, scrieţi e-mail la aurelmocanu@yahoo.com


Vladislav Matrenitsky,
M.D., PhD, s-a născut în 1963, în regiunea Odessa a Ukrainei .

La vârsta de 8 ani , el a observat pentru prima dată limitările vieţii fizice şi de atunci a luat hotărârea de a înţelege de ce oamenii mor. Aceasta l-a condus până la a urma cursurile Universităţii Medicale de Stat din Odessa , pe care le-a absolvit în 1986.

Din al doilea an de facultate , Vladislav a început o colaborare cu Institutul pentru Studiul Creierului Uman al Academiei Uniunii Sovietice , iar din anul al 5-lea , o colaborare cu Institutul de Gerontologie al Academiei de Ştiinţe Medicale a Uniunii Sovietice . În al 6-lea an de facultate , Vladislav a publicat rezultatele cercetărilor sale în revista “Reports of Academy of Science of USSR” (Rapoartele Academiei de Stiinte Medicale a Uniunii Sovietice). Ca urmare a acestor cercetări , el a fost invitat , (după perioada obligatorie de practică de 3 ani ca medic generalist) , de către faimosul cercetător al îmbătrânirii, şeful şcolii sovietice de gerontologie , academicianul Vladimir Frolkis, să urmeze cursurile post-universitare ale Institutului de Gerontologie .

În 1991 , Vladislav a prezentat lucrarea sa de doctorat , pe tema fiziologiei şi biochimiei proceselor îmbătrânirii, după care a continuat să lucreze în calitate de cercetător ştiinţific în acelaşi Institut . Vladislav are lucrări publicate în domeniul gerontologiei .



În activitatea sa de cercetare , Vladislav a înţeles că adevăratele secrete ale vieţii, îmbătrânirii şi ale morţii se află nu în planul fizic, ci în cel spiritual . El a început să studieze cunoasterea spirituală antică şi modernă -Qi Gong, Alchimia Hermetică , Sufismul . În 1991 , el a înfiinţat unul dintre primele Centre de Dezvoltare Personală şi Spirituală din Kiev, Centrul "Aum". Pentru dezvoltarea Qi-Gong-ului în Kiev , el a primit titlul de Mmbru Onorific al Asociatiei Internaţionale de Ştiinţă a Qi Gong-ului ( Sian, China ).

Vladislav a călătorit în Turcia şi în Cipru, studiind cu Şeicii Ordinelor Sufite Mevlevi şi Nakshbandi.

În acelaşi timp, Vladislav îşi păstrează abordarea ştiinţifică a cunoaşterii primite şi încearcă să găsească legăturile dintre Ştiinţă şi Spirit . Pentru aceasta , el a fost invitat să se alăture Reţelei Medicale şi Ştiinţifice Internaţionale din Marea Britanie ( SCIMEDNET ) .

În continuarea căutărilor sale spirituale, el a ajuns la budismul tibetan , studiind cu şcoala Dzogchen (Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche) şi Nyingma (Chökyi Nyima Rinpoche).



De la mijlocul anilor '90 , el a început să cerceteze aspectele vindecătoare şi spirituale ale vocii şi ale sunetului .Aceasta l-acondus în cele din urmă la a-şi întâlni în 2001 Învăţătorul , pe Nikolaz Oorzhak , renumitul Şaman din Tuva , maestru al cântării guturale khoomei (www.khoomei-shaman.com) . După 6 ani de studiu, folosindu-şi cunoaşterea şi experienţa ştiinţifică şi spirituală , Vladislav l-a ajutat pe Nikolay să îşi cristalizeze cunoaşterea , formând Sistemul Un-Hun – Sunetul Soarelui , sistem adaptat lumii vestice .

La ora actuala , Dr. Matrenitsky este co-performerul , co-leaderul , managerul şi translatorul lui Nikolay . Cu începere din 2005 , ei au concertat şi au ţinut seminarii de mai mult de 100 de ori, în 15 ţări din Europa, SUA şi Asia .

Vladislav efectuează o cercetare a eficienţei sistemului Un-Hun în ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării de sănătate şi a longevităţii .



Ca şi atitudine de viaţă, Vladislav susţine concepţia potrivit căreia fiecare persoană ar trebui sa răspundă darului vieţii prin participarea activă la menţinerea existenţei şi la evoluţia universală . Fiecare persoană ar trebui să lucreze conştient la dezvoltarea sa personală şi să se devoteze ajutorării celorlalţi cu timp, bani, îngrijire şi ajutor . Prin acceptarea inconvenientelor şi chiar a suferinţei pe această cale , persoana poate deveni capabilă de a dezvolta formele supreme de energie , care sunt necesare pentru transformarea spirituala a propriei fiinţe . În acest mod apare posibilitatea de a armoniza lumea din jurul nostru şi aceea de a crea corpul suprem de energie, capabil să depăşească moartea corpului fizic .



La ora actuală Vladislav locuieşte şi lucrează în Kiev, Ukraina.